Tuesday, August 12, 2008

Gøy på landet; Oldemors karjol blir TV

Langs riksvei 35 på Hadeland ligger et sted utenom det vanlige. Det er en restaurant, det er Oldemors Karjol. Men det er også et salgssted for antikviteter, et utested med konserter og quiz hver torsdag. Mat og antikk er konseptet. Menyen består av norsk sunn tradisjonskost, og de fleste råvarene er levert fra lokale leverandører.


Min venninne reklame/hestejenta Kaja og hennes type politimannen Eirik kjøpte stedet, daværende Sims kro, for en billig penge for et og et halvt år tilbake, totalrenoverte det og åpenet konseptet Oldemors Karjol for ikke så lenge siden.
I menyen står det om Kajas oldemor født 1913, og fortellingen om hennes kjærlighet til flesk og duppe, at potetene skulle spises med skallet på og hvor viktig kjøkkenet var som samlingspunkt for familien.



Noen ganger får man følelsen av at oldemor fremdeles er iblant oss på restauranten...

Med quiz-kvelder, annonser i lokalavisa, konserter med bla Steven Ackles har stedet omsider blitt kjent blant lokalbefolkningen. Det er middagsgjester gjevnt og trutt, antikviteter og lokale produkter blir solgt innimellom, men det er ikke den helt store pågangen. Stedet ligger rett ved en riksvei, hvor det kjører 1000-vis av bilister forbi hver dag. Hvorfor kommer ikke disse innom Oldemors?


Kaja fikk øye på TV3s etterlysning etter restauranter som ville være deltagere i et nytt TV- program, "Hellstrøm rydder opp". Hun sendte inn en søknad, og nå er Kaja og co på Oldemors Karjol blitt plukket ut til å være med i make-over-programmet for restauranter ala den engelske versjonen Kitchen Nightmares med Gordon Ramsay. Forhåpentligvis vil Eyvind Hellstrøm ikke være fullt så hard, men hjelpe Oldemors til å nå nye høyder!

Det er blir spennende å se hvordan forandringer superchefen fra Bagatelle og TV3 vil gjøre med restauranten. Det vil være alt fra rutiner, menyen og interiør de vil pirke på. Men uansett blir det nok en suksess med så mye PR for stedet.



Krona i juvelen, selve karjolen henger i taket midt i lokalet side om side med en av de mange lysekronene. Karjolen er en av de få antikvitetene som ikke til salgs i lokalet.


Kjøp stolen du sitter på! Den er historie!



Silje er servitør og har nettopp laget en sjokoladedrink til Eirik

Flesk og duppe



Ruth er noe for seg selv, stedet hadde ikke blitt det samme uten henne :)





Litt prøvesmaking må til, Kaja på kjøkkenet.


Kaja har laget en deilig pesto-salat til oss.




"Ride the Tide. Yeah!" Rolf, far til Eirik liker å stå i baren. Mon tro var Tom Cruise i filmen Coctaile et forbilde for ham.


Oldemors Karjol finner du i Jevnaker, ikke langt fra Hadeland glassverk og Randsfjorden, langs riksvei 35, rett ovenfor Jevnaker kirke, det står store skilt langs veien før du kommer dit.

Adressen er:
Prestmoveien 2, 3520 Jevnaker.
Tlf 61310201

Åpningstider nå i sommersesongen er fra kl 14-21 hver dag.
Ellers i året fra tors-søn kl 15-21(24).

(Med forbehold! Hvem vet vel hva som vil skje etter at Hellstrøm har satt sine spor i restauranten.)

For linselus: Innspillingen vil finne sted siste uken i august. Oldemors kjøttkaker og flesk og duppe er noen av favorittrettene til Oldemors gjester. Ellers kan jeg blant annet anbefale rømmegrøt og spekemat, elgkarbonader, gravet laks og flere friske salater. Til dessert; tilslørte bondepiker, eller hva med rabarbaragrøt?

Jeg vil skrive et nytt blogg-innlegg etter at TV-innspillingen er ferdig og programmet er vist på TV3. Før og etter reportasje... :)

Lykke til!

3 comments:

Anonymous said...

Dette hørtes veldig spennende ut! Nå kommer vi oss ikke dit før etter innspillingen men jeg skal nok følge med på tv ;-) Du må gjerne legge ut når det er kjent hvilken dato og kanal det skal bli vist på! :-)

Tine Berge said...

Det er i høst en gang det skal vises på TV3. men ikke helt sikker på når, tror det er september, men skal sjekke og komme med ny tilbakemelding ;)

Tine Berge said...

Oldemors karjols internettside: http://www.oldemors-karjol.no/Velkommen.html

Related Posts with Thumbnails