Wednesday, January 20, 2010

Fakkeltog mot pels i morgen torsdag 21. januar!



NOAHs fakkeltog mot pels arrangeres i år igjen i flere norske byer. Alle som ønsker å vise motstand mot denne bestialske trenden inviteres til å møte opp kl 18.00 på Youngstorget i Oslo. Ellers blir det også tog i Bergen, Trondheim, Kristiansand, Stavanger, Kristiansund, Moss og Ålesund.

Apell foran Stortinget etter toget i Oslo holdes bla av Lise Myhre, Chalotte Thorstvedt, Mina Hadjian, Hilde Marstander, Ruben Elisassen og Unni Lindell med flere.

Sjekk flere detaljer på NOAHs sider og fakkeltogets event-side på facebook.

Jeg håper mange møter opp og tar med seg en venn, familie, naboen eller hvem som helst som er imot pels og klarer å holde en fakkel. :) Hver eneste person teller.

Egen erfaring
Jeg har selv hatt en praksisperiode på en pelsdyrgård og vet derfor hva jeg snakker om når det gjelder pelsdyropdrett i Norge. Må innrømme at alle mine fordommer mot pelsdyroppdrett ble innfridd på denne gården, selv om denne er en "mønstergård" som antaglig er bedre enn mange av de andre. Det eneste postive var folkene som jobbet der, de var faktisk veldig hyggelige, bortsett fra noen av holdningene deres. Det var rett og slett fælt å se dyr lide og "leve" for en så unødvendig industri. Det var trist å se livet deres vare fra vår til høst i bittesmå bur. I tillegg var det stereotypi blant mange av dyrene, dvs de gikk frem og tilbake i det lille buret sitt uten mål og mening. To bur ved inngangspartiet på gården var ekstra store med hyller, hus, leker og 2 tamme rever i hver. Disse elsket kos og oppførte seg akkurat som hunder. Det var disse "gjestene" fikk se.

Pelslue er vel ok?
Jeg håper du tenker deg om to ganger før du kjøper deg en stilig pelslue som nå er "inn". Hadde lyst på en varm lue selv i denne kalde perioden, fant en fin, men da jeg hørte den var laget av kaninpels takket jeg nei! Kaninpels er aboslutt ikke noe bedre å kjøpe enn andre pelstyper, og husk ofte kan det like gjerne være katt eller hund. Spør alltid i butikken før du kjøper noe som kan ligne pels om det er ekte.

Nedenfor er en video om pelsindustrien. Ta deg tid til å se den! Den er ikke lang, men det kan selvfølgelig være trist å se noe av dette. Om det er noen scener som ser ille ut, snu deg heller vekk.

Fashion Victims - Narrated by Tim Gunn
Find out what happens to the fashion industry's true victims—animals—as Project Runway star Tim Gunn exposes the cruelty involved in the production of fur, wool, leather, and exotic skins.


Learn more at peta2.com.


Related Posts with Thumbnails