Wednesday, July 29, 2009

Madonnas første Norges-konsert, flau velkomst!



Min lille meningsytring om Madonna-konserten 28.juli på Valle Hovin i Oslo.

Først og fremst vil jeg si konserten var super. Madonna leverte et fantastisk show med nye og gamle sanger, flotte dansere og sceneanimasjoner, alt koreografert ned til fingerspissene. Vi ventet i ca 3 timer på dama, begynte å bli ganske slitene, sultene og lei.. Helt til hun dukket opp på scenen, da var alle bekymringer glemt.

MEN: Et stort men fulgte denne seansen jeg så å si har ventet på siden jeg begynte å digge Madonna for ca 20 år siden.
Hva har skjedd med de norske publikumerene? Jeg sto ganske langt fremme foran scenen i det såkalte Golen Circle området. Men det kunne ha vært hvor som helst. Ihvertfall ikke på en konsert. Har aldri i midt liv opplevd et så tamt publikum! Det var konserten til verdens største kvinnelige artist, vi sto nesten helt foran blant 40 000 mennesker, men likevel var det enste folk rundt meg klarte å prestere var såvidt å nikke litt på hodet innimellom. Ingen sang med eller heiet henne ut på scenen. De sto der som påler. Det kunne like gjerne ha vært en begravelse!

Jeg var så flau så flau på de norske publikumerenes vegene. Jeg hadde i begynnelsen angst for at Madonna skulle avbryte konserten på grunn av den labre stemningen og heller dra hjem og slappe av foran TV'n. Hadde skjønt det om du hadde gjort det. For det er det de fleste publikumerene burde ha gjort. De kunne heller ha blitt hjemme og sett på konsertopptaket på DVD. Skam dere!

Jeg og venninnene mine gjorde så godt vi kunne for å kompensere for det triste begravelsesfølget med å heie og klappe, synge med, danse og juble for Madonna. Noen ble påvirket av oss, og turte å klappe litt med, mens andre ga oss heller morske blikk og lurte på hvordan vi våget å oppføre oss som konsert-publikum på konsert!

Og hva var så grunnen til dette triste korstoget, nesten helt foran scenen på verdens-stjernens konsert?
Her er noen teser til forklaring:
1. Det var stort sett et eldre publikum. Det var nesten ingen ungdommer som sto blant de fremste. Og hvorfor var disse gamlingene så tamme? Gamlinger kan også rocke, eller? tenker du. Mange av de gamle Madonna-hitsene var remixet til mer moderne versjoner. Dette ble nok for sterk kost og en skuffelse for en del fra den eldre garden. Og direkte fans var de nok heller ikke. Det våger jo ikke å tro! Da hadde de ihvertfall sunget med på noen av sangene hennes.

2. Billettprisen gjorde også sitt. Den stive prisen på 1145 kr for å stå foran i Golden cicle området forhindret nok mang en ungdommelig fans økonomisk for å være med å heie henne frem.

3. Den første Madonna-konserten var egentlig en ekstrakonsert. Jeg var en av de uheldige fansene som ikke klarte å få tak i billetter da de første ble lagt ut for salg. Heldigvis ble det satt opp en konsert til. Så det er jo en liten mulighet det vil komme flere ekte fans på konsert nr 2 Madonna skal ha torsdag den 30.juli. Jeg vil i hvertfall håpe det for Madonnas skyld! Og for det norske konsertpublikums ryktes skyld!


Klare for konsert. Dressed up in Madonna-outfits.


Lystig gjeng på konsert. Eller venter vi på at noen skal korsfestes?

Wednesday, July 8, 2009

A tribute to Michael Jackson

Michael Jackson - Earth Song



One of my favorite Michael Jackson songs!

I have to mention that the first music cassette I ever bought by my self was "Bad" by MJ.
The Earth song has the same message as the song in the previous post Timber by Coldcut and Hextatic.
Related Posts with Thumbnails